Home > Recerques: Memòria, creació i participació (2015)
#sound artist #field recordist

Recerques: Memòria, creació i participació (2015)

A través de Recerques, recuperamos Post-paisatge (con su mapa anexado en postpaisatge.acs.li) para arrancar una experiència nueva en colaboración con Miguel Ayesa, Pablo P. Becerra, Naiara Vishnu y lxs alumnxs del área de pintura/art mural en ESARDI.

Recerques és la segona etapa del projecte d’investigació/creació Post-paisatge i vol extendre el treball ja realitzat dins la primera part, protagonitzada per la investigació dins el marc de l’escolta, la memòria i els tercers paisatges al territori de les Terres de l’Ebre gràcies a les ajudes oferides per la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, la tutorització per part del projecte de l’Aula al Pati i la col.laboració del Centre d’Art Lo Pati i ESARDI Escola d’Art i Disseny d’Amposta.

La proposta és una posada en pràctica de la reconceptualització del paisatge, propiciant la seva vinculació amb amb una extensió de la definició més dirigida a l’àmbit social, cultural, històric i personal dels agents residents a la zona, que amb la seva qualitat més estética comunment atribuïda.

L’activitat es realitzarà les tardes entre els dies 19 i 25 de Març de 2015 a ESARDI (Amposta) amb la participació dels alumnes de l’escola de l’àrea de pintura/art mural. Les sessions de treball seran dinamitzades per quatre joves artistes: Miguel Ayesa, Pablo P. Becerra, Luca Rullo i Naiara Vishnu, tots quatre vinculats a projectes artístics a Barcelona i guanyadors en anteriors ocasions dels premis de la Sala d’Art Jove de Catalunya.

Les sessions són obertes per a qualsevol interessat en la proposta, intentant sempre posar-se en contacte amb l’escola o amb el coordinador de projecte.

Consistiran en:

Primera sessió el dia 19 de Març dinamitzada per Luca Rullo de presentació del projecte, intercanvi d’experiències entre joves artistes i alumnes de l’escola, i una dinàmica de reconeixement del paisatge no estètic del quotidià dels participants.

La segona sessió, divendres 20 de Març, serà dirigida per Pablo P. Becerra, realitzant un treball de lectura del paisatge com a text i re-interpretant-lo amb altres eines artístiques.

La tercer i quarta sessió, els dies 23 i 24 de Març, serà dirigida per Miguel Ayesa i Naiara Vishnu, per a treballar el paisatge a partir d’imatge d’arxiu desfetes i derives atzaroses determinades per pautes. Ambudes sessions es dividiran per a poder executar les dues parts.

La cinquena i última sessió del 25 de Març serà dedicada a la conclusió i definició del projecte resultant de les sessions anteriors. Un treball a l’aula marcat per la compartició d’experiències i construcció col.lectiva amb l’objetiu de treball una presentació final i un material per a una futura publicació.

Es realitzarà una sessió especial diumenge al mig dia, amb la col.laboració d’un cuiner experimental a la residència d’artistes de Balada, on es realitzarà una interpretació del paisatge a partir d’ingredients típics de la regió. Aquesta activitat és oberta i gratuïta a tot al públic, igualment la resta, però recomanem fer-hi reserva per correu electrònic per adequar l’espai al número de persones assistents.

Adreces d’interès:

Sala d’Art Jove - http://saladartjove.cat

Escola d’art ESARDI - http://www.esardi.cat

Centre d’Art Lo Pati - http://lopati.cat

L’Aula al Pati - http://aula.lopati.cat/

Post-paisatge - http://postpaisatge.b.acs.li